25 d’abril del 2013

SANT MARC, EVANGELISTA

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè
«Aneu per tot el món i anuncieu la bona nova de l’evangeli a tota la creació»

Què fem nosaltres ací al monestir? Si no anem per tot el món? Més aviat restem ací en l’estabilitat de la vida monàstica per la qual  «s’eixampla el cor i és corre pels camins dels manaments en la inefable dolcesa» de l’evangeli.

Com des d’ací podem anunciar l’evangeli a tota la creació?  «Que lloï el Senyor tot el que respira» (salm 150). La nostra missió és doncs la lloança. Respirem per lloar Déu. La nostra predicació de la paraula és el cant fet lloança. I, els senyals prodigiosos que l’acompanyen és el testimoni de la santedat de vida. Creu i seràs salvat. Creu-t’ho i seràs salvat.

Testimoni de vida des de cada petit treball del monestir: rentant i planxant, remenant l’olla i servint a taula, contestant el telèfon i obrint la porta, assajant i estudiant, acompanyant a un malalt o meditant en la lectio, netejant amb el drap de la pregària la pols de la incredulitat que de vegades s’acumula damunt.

Tenim fe en la vida que Crist en aquesta Pasqua ens anuncia? Sant Marc la tingué i la proclamà amb el seu text evangèlic. Quin és el vostre text?

«Revestiu-vos tots de sentiments d’humilitat els uns pels altres». «Vetlleu, resistiu fems en la fe». Respireu i salmegeu amb gust, proclamant la lloança de Déu: Glòria al Pare i al Fill i a l’Esperit Sant. Amén.