24 d’agost del 2014

DIUMENGE XXI DURANT L'ANY (Cicle A)

Homilia predicada pel P. Rafel Barrué

I tu, qui dius que és Jesús? Perquè com a cristians aquesta pregunta ens la fa Jesús avui. Jo crec que és la clau de volta que sosté tota la història. Perquè no hi ha altre que alliberi i reconciliï tota la humanitat.

La riquesa es troba en el coneixement de Déu. «Tot ve d'ell, passa per ell i s'encamina cap a ell». La saviesa es troba en l'aprofundiment en el reconeixement de Jesús com el Fill del Déu viu, el Messies enviat per salvar-nos a tots.

I per salvar-nos a tots ell edifica l'Església, la seva Església, la comunitat per a la vida. Perquè el Reialme de la Mort no tingui lloc. I edifica l'Església sobre aquell deixeble que contesta per damunt de tots: «Vós sou el Messies, el Fill del Déu Viu».

I sí, edifica l'Església sobre Pere, com a pedra ferma de la fe, també nosaltres amb la nostra resposta de fe conformarem com a pedres vives la comunitat de base de l'Església.

L'Església la conforma el nostre testimoniatge. I, som responsables tots com a membres de l'Església de reconciliar el món. L'Església té el ministeri de la reconciliació de tota la humanitat amb Déu, per a glòria d'ell per sempre.

L'home d'avui es perd en un mar de claus d'accés que obren i tanquen relacions que exclouen o admeten a la seva comunitat virtual. Però, la clau de pas per al Regne del cel és una sola, és el Crist i el viure configurat a ell. Si has perdut la clau de pas, l'Església et dóna el sagrament de la reconciliació per recuperar l'accés al Regne del cel.

La pregària, la virtut, la humiliació, l'atenció als altres, la meditació de la Sagrada Escriptura, el servei en el monestir, el treball en l'escola del servei diví, són petites claus d'accés a Déu. I, l'Esperit ens mou a viure amb fe confiats i sense por en la seva obra creadora de vida ara i ací en el nostre camí cap al cel.