21 de desembre del 2017

FÈRIA PRIVILEGIADA D’ADVENT

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè, prior de Poblet

«O» de goig. «O» de joia. «O» de glòria.

Dues dones, Elisabet i Maria, plenes del do de la gràcia de Déu. «Feliç tu que has cregut!». Si Maria, feliç tu que has cregut. Elisabet és plena de l’Esperit Sant. Per això, proclama amb goig la joia de Maria, la glòria de la gràcia del do de Déu.

Dos infants, l’esperança de les mares, l’esperança del poble d’Israel, l’esperança de la vida nova que Déu vol de la humanitat sencera.

Déu ens ve a visitar, ve a salvar-nos. Perquè en les mares ja s’albira la presència de Déu que ho transforma tot. ¿Qui sóc jo perquè el Senyor vingui a visitar-me? Sí! Ets un fill i, com a fill de Déu pots viure la presència de la plenitud de la gràcia de l’Esperit Sant.

Només cal un cor purificat per veure les meravelles que Déu fa en la teva vida. De goig, de joia i de glòria esclataràs quan siguis ple a vessar del do de la gràcia de Déu. El que és ple vessa, el que tens al cor sobresurt a fora.

Donant glòria a Déu en aquests dies, viuràs amb joia el teu camí, mentre el goig de conviure amb els germans et donarà l’esperança del Senyor que ve a salvar-nos.