24 de desembre del 2016

VIGÍLIA DE NADAL

MISSA DEL MATÍ

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè, prior de Poblet

Déu ens salva. El temps va complint-se. Ara sí Zacaries, que l’Esperit Sant no pot contenir-se més. Ara sí Zacaries, proclama, proclama la salvació que ve.

Perquè, està la societat embafada de donar culte estèril a totes les divinitats que hi surten com bolets per la nostra cultura: un culte a la imatge, a l’aparença, a la fama, al poder i als ídols que vulguis, que provoquen por, foscor i ombres de mort.

Sí, Zacaries, proclama als quatre vents que el teu infant Joan pregonarà la festa del Nadal del Senyor, pregonarà els favors de l’únic Déu que salva. Perquè el favor del Senyor s’ha desplegat: el perdó, la reconciliació, la claredat de la llum divina, l’amor de Déu ha estat vessat i ha besat tota la humanitat.

Ara, ja hem de deixar les pors que ens oprimeixen. Hem de posar-nos sota l’ombra de la llum d’aquell que ve com a Únic Salvador, Jesucrist. Nostre Senyor Jesucrist, beneït que amb la seva creu ens beneeix i ens pot salvar de nosaltres mateixos per viure la pau, la pau amb Déu i la pau amb tothom.