23 de juny del 2017

SAGRAT COR DE JESÚS (Cicle A)

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè, prior de Poblet

Déu és amor. Amor que es desfà en compassió i benignitat per cada persona humana. Més encara, Déu, s’ha revelat, en el seu Fill, Jesucrist. Jesús ha revelat el cor de Déu, que parla al cor de la persona. Al cor però, de la persona senzilla i humil. Perquè, per als savis i els entesos tot això del cor i l’amor ha estat velat. La pura senzillesa és el que et pot apropar a estimar, a estimar sense mesura. Això t’apropa a conèixer Déu.

Déu és amor. Però, pots estar desenamorat. Pots viure tancat en les teves pròpies creences enganyoses. I, ja saps, que si estàs així, no pots ni créixer ni conèixer Déu. L’amor es troba en l’amor, no pot trobar-se en el desamor. El cor es troba en el cor. I, el cor funciona quan està regat per la sang de l’amor que ve de Déu.

Déu és amor. Els cansats i afeixugats d’aquest món poden reposar només en el cor de Déu, en el cor de Jesús que s’obre misericordiós per alliberar-te. És gran aquest cor de Jesús que et ve a l’encontre. I, sense adonar-te’n, t’interpel•la a obrir el teu cor i transformar-lo en un cor gran, bo i bell.

Déu t’ha escollit perquè siguis la seva possessió personal. Només cal reconèixer que Déu és Déu, sempre fidel. Nosaltres som els infidels que ens allunyem, i ens perdem. Però Ell sempre és fidel i vol que nosaltres acceptem la seva càrrega lleugera, el seu jou suau, per viure de la seva sang, del seu cor obert. Ell, en el silenci del cor, ens fa escoltar el batec de la paraula subtil. Paraula que ens crida. Paraula que ens ha donat la vida com a cristians.

Déu t’ha escollit. Ara cal que tu, com a deixeble, ho acceptis. Estima de moment tothom perquè t’aproximis al coneixement de Déu. El teu cor s’entendrirà i anirà creixent en amor vers el proïsme i així el Cor de Jesús i el teu es trobaran en l’amor obert al coneixement sempre més íntim i profund de Déu.

Déu t’ha escollit. Sigues amor, perquè Déu és amor.