23 d’agost del 2015

DIUMENGE XXI DURANT L’ANY (Cicle B)

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè

Quan circulem per la vida, de moment, ens trobem en un moment de crisi. Entrem en una rotonda i no sabem per on hem de continuar el camí. En un encreuament de camins ens trobem amb el dubte de quin és el camí, el meu camí a seguir. «Quins déus voleu adorar?» i podríem afegir: «Quants déus voleu adorar?»

Hi ha persones que s’han fet famoses per la quantitat de déus que adoren. Lamentablement molts més desitjarien adorar també aquests déus, tot i sabent que: «La carn no serveix de res».

Així anem deixant el Déu veritable que és Pare, Fill i Esperit Sant per balancejar-nos amb els déus d’aquest món: el diner, el poder, el consumisme, el materialisme, el passotisme, i tota una llista inacabable de déus envernissats de la nostra societat.

Jesús ens pregunta avui, 23 d’agost de 2015: «Vosaltres també em voleu deixar?» Avui hem d’elegir seguir o no seguir Crist el rei veritable. Ell sempre ens fa la pregunta: «Vosaltres també em voleu deixar?» Perquè la nostra vida no és coherent amb la seva vida eterna. Acumulem carn que no serveix de res, mentre deixem de banda l’Esperit que és qui dóna la vida.

Cal aturar-se a l’Estació de servei per reomplir-se de les paraules que Jesús diu que són Esperit i són vida per a poder circular. Estació que és l’Església en la qual respon Pere: «Senyor, ¿a qui aniríem? Només vós teniu paraules de vida eterna, i nosaltres hem cregut i sabem que sou el Sant de Déu.»

Fixeu-vos i mediteu-ho: Quantes vegades decantem el nostre cor cap a déus envernissats? Sabent, a més, que: «L’Esperit és el qui dóna vida».

Som de Crist o no? Som carn de Crist, perquè som membres del seu cos que és l’Església? Si és que sí: Adorar Déu vol dir fer pujar la nostra pregària al cel per baixar al proïsme més necessitat.