12 de juliol del 2011

DIMARTS DE LA SETMANA XV DURANT L'ANY

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè
Ex 2,1-15a; Sl 68; Mt 11,20-24

Déu és zelós. Ens vol per a ell i no més que per a ell. No vol cristians a mitges. No vol persones que tot i conèixer la Paraula de Déu no volen o passen de prendre un compromís.

«Ai de tu, Corazín! Ai de tu, Bet-Saida!». Jesús ens pregunta avui pel nostre compromís. Nosaltres tal vegada no coneixem aquestes poblacions, però som ciutadans de l'experiència de Déu. I, com aquestes ciutats podem haver passat de l'experiència de Déu. Podem viure de renda d'un dia que en la llunyania del temps, van ser tocats per Déu i vam venir al monestir.

Però, Jesús ens pregunta per la nostra conversió. Ens pregunta si tot i l'experiència de Déu, si tot i la lectio divina, si tot i els miracles que ha realitzat en la nostra vida, hem canviat.

Hem «canviat de vida»?. Perquè en el judici de Déu, «la sort del país de Sodoma serà més suportable que la teva».

Jesús amenaça, per cridar a la conversió, especialment aquells que tal vegada sense adonar-se podem caure en el tedi d'una vida sense alè.

Déu és zelós. Ens vol per a ell. Ens vol renovats, cada dia disposats a fer la seva voluntat. Aquest és el canvi de vida que se'ns demana.

Déu és zelós. Busquem Déu sincerament, i tindrem la vida per sempre.