28 de desembre del 2018

SANTS INNOCENTS, MÀRTIRS

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè, prior de Poblet

«Déu és llum, i en ell no hi ha foscor de cap mena». Però, hi ha el perill de posar-se a l’ombra i ofuscar-se en la foscor. Vint-i-dos nens han mort a Espanya aquest any per violència, segons una notícia publicada a La Vanguardia.

Encara hi ha innocents que sense saber encara distingir el bé del mal són assassinats sense poder defensar-se. Encara hi ha Herodes que s’ofusquen i es tanquen a la llum perquè no la suporten.

En Herodes hi ha foscor de tota mena, no vol reconèixer el seu pecat i vol eliminar la claror de la llum, l’únic que el pot salvar, Jesús.

Els nois innocents de Bet-Lèhem i de tot el seu terme , s’estenen avui arreu de tota la terra.

Aquesta celebració litúrgica ens fa palès el mal que hi ha quan manca la llum en el nostre món.

Seria bo que començant per nosaltres mateixos ens deixéssim guiar per la llum veritable. Jesús ha vingut, Jesús ha nascut per portar-nos la llum.

Reconeguem el nostre pecat i Jesús ens deixarà nets de tot mal. Visquem en la llum i intentem ser portadors de la llum en el nostre món. I, preguem per tots els infants innocents que sense cap culpa moren assassinats.

Demanem a Déu que la foscor de tota mena desaparegui del món i la seva llum esclatant en el seu Fill Jesús ens porti la pau i el consol.