11 d’octubre del 2012

DIJOUS DE LA SETMANA XXVII DURANT L'ANY (II)

INICI DE L'ANY DE LA FE

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè

«Demaneu, i Déu us donarà, cerqueu, i trobareu, truqueu, i Déu us obrirà». I, què hem de demanar? Hi ha molta incredulitat, molt d'escepticisme, molta deixadesa davant el Misteri de Déu, Pare, Fill i Esperit Sant. La fe és el que hem de demanar.

Si el sant Pare ha convocat un any de la fe és naturalment per "redescobrir l'alegria de creure i tornar a trobar l'entusiasme de comunicar la fe" (Porta fidei 7).

Els monjos per tant aquest any tenim la tasca de redescobrir la fe que professem. Cal demanar un cor obert per redescobrir la nostra vocació. La vocació de cercar Déu per damunt de totes les coses. Al mateix temps ens cal comunicar la fe que vivim amb el nostre testimoni.

La fe com a virtut mai va sola, va acompanyada de l'esperança. Una esperança que ens porta a albirar amb anhel l'encontre amb el Senyor Jesús, el nostre Salvador. I encara, la fe i l'esperança ens portent a desenvolupar la caritat vers els altres.

Demanem l'amor, cerquem l'esperança i truquem amb fe a Déu perquè ens obri els ulls de la fe, trobem l'esperança de la vida futura i obtinguem l'amor que ens cal per viure veritablement la bellesa de la vida en Crist en aquest any de la fe.