28 de maig del 2010

DIVENDRES DE LA SETMANA VIII DEL TEMPS DURANT L'ANY (II)

Homilia predicada per fra Rafel Barruè
1 Pe 4,7-13; Sl 95; Mc 11,11-25

Perdoneu i sereu perdonats.

La gràcia que hem rebut cadascú de nosaltres pren formes molt variades. Hem d'esbrinar el bo i millor que cadascú té. Així, podem viure essent bons administradors del que Déu ens ha donat.

Perdoneu i sereu perdonats.

Podem imaginar-nos una figuera, la figuera plena de fulles que Jesús amb gana va a cercar el seu fruit dolcíssim. Imagina que ets tu la figuera desitjada, i Jesús ve a cercar els teus fruits dolcíssims. Però, resulta que tot és fullatge exterior. On és la gràcia que has rebut? On és la bona administració que havies de tenir dels dons rebuts?

Perdoneu i sereu perdonats.

El temple, la casa d'oració del nostre temple. El temple de l'Esperit Sant que som cadascú de nosaltres. El nostre temple interior és casa d'oració. Els monjos som professionals de l'oració. Però, tenim el perill de convertir el temple sagrat del nostre interior en cova de lladres, en pas de traginers de murmuracions, lloc de compra venda, lloc de negoci, tal vegada esperant uns beneficis il·lusoris que no van enlloc, perquè això no es diu amb els dons de la gràcia que tu has rebut.

Així doncs, cal que treguis les taules de canvi del teu interior perquè puguin fruir les figues dolcíssimes de la gràcia que has rebut de Déu. Porta una vida de pregària i de sobrietat, perquè: Quan preguis, tinguis per cert que ja tens allò que demanes.

Perdoneu i sereu perdonats.