15 de novembre del 2015

DIUMENGE XXXIII DURANT L'ANY (Cicle B)

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè

«Desvetlla't, mira, ell s'acosta»

Si vius en una somnolència, ací a la pols de la terra, desvetlla't. No per a la vergonya de la reprovació eterna. La violència no és de Déu. La violència tampoc és dels homes, perquè la violència deshumanitza. La violència terrorista deshumanitza. Però, la violència domèstica també, i és molt fàcil d'embolicar-s'hi. Per això, tu desvetlla't per a la vida eterna.

El fil de la nostra vida es va consumint.

Mira el Crist, ofert com a víctima pels pecats de tots, dels qui van errats cometent pecat sobre pecat, matant, robant, esclavitzant. Mira el Crist, ofert perquè tu siguis santificat.

Déu ens ha perdonat. Mira doncs el Crist.

Ell s'acosta mentre el fil de la nostra vida es va consumint. Cel i terra passaran, però la Paraula de Déu no passarà. Del dia i de l'hora, només ho sap el Pare.

El fil de la nostra vida es va consumint.

Com volem que sigui el final d'ara, d'aquesta vida? Doncs, comença a preparar l'equipatge. I, no un equipatge d'objectes, tot això material sobra, sinó un equipatge de qualitat de vida cristiana. És a dir, de perdó i de pau, de pregària i d'intercessió en tot el que dugui a la justícia i al bé comú.

Mira Jesucrist. Ell està per sobre del sol i de la lluna, per sobre de les estrelles i per sobre de tot el creat.

Acceptar la salvació, que ens ve per mig de Jesucrist o rebutjar-la, és feina nostra. Però, no tardis tant en pensar-t'ho. Ell s'acosta, mira, desvetlla't.