28 de juny del 2019

SAGRAT COR DE JESÚS

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè, prior de Poblet

On tenim el cor? Ja sabem que allí on tenim el cor tenim la vida.

El nostre cor bomba, bomba la sang que és vida. Però, el cor de Jesús bomba més, molt més, infinitament més. Perquè el cor de Jesús és un cor pur, puríssim, d’amor. Perquè el cor de Jesús es commou. El cor de Jesús és essència de bondat, d’humilitat, de misericòrdia.

Déu donà prova de l’amor que ens té quan Crist morí per nosaltres, quan encara érem pecadors, vam ser reconciliats amb Déu, gràcies a Jesucrist.

La bondat i l’amor de Déu ens acompanyen tota la vida. Però, ens cal posar atenció, molta atenció. Perquè sovint no ens n’adonem i el nostre cor es pot transformar en un roc.

Jesús ve a buscar el pecador perdut. Al cel mentrestant festa, hi ha festa per un sol pecador convertit.

Jesús és pastor, Jesús és guia, Jesús és qui es preocupa per fer-nos justos, per reconciliar-nos amb el Pare i amb els altres. Jesús ens mostra i ens ensenya la capacitat de perdonar, una capacitat que nosaltres no l’exercitem tan ràpidament com ell i de vegades ens encantem massa.

Per això, ens convindria reposar el nostre cor en el cor de Jesús. És a dir, aproximar-nos en la pregària del cor, en la pregària íntima al ritme del cor de Jesús, perquè el cor de Jesús bategui en el nostre cor.

Sols així, podrem aprendre la capacitat de reconciliació, la facultat de perdonar, l’habilitat de sortir de nosaltres mateixos per anar a l’encontre de l’altre cor que ens interpel•la.

Sí, el cor de Jesús ens qüestiona la relació amb el cor del proïsme, ja que la reconciliació amb Déu passa per la reconciliació amb el germans, els altres, els qui ens interpel•len.

Les qualitats de Jesús, el cor bo, humil, obert, predisposat a ajudar, a cercar, a guarir, a encoratjar, les hauríem de tenir com a pròpies si volem dir-nos cristians, monjos, persones espirituals.

Hem d’oferir el nostre cor al cor de Jesús, a la seva voluntat. Perquè el nostre batec, el nostre ritme, tendeixi, s’elevi més i més cap a Déu.

I així, podrem donar el nostre cor als altres, donant la vida pels altres. Així, recobrarem la vida per sempre, per viure per sempre més.

Sols hi ha dos camins, dues opcions en la vida: viure segons el nostre cor, viure segons el cor de Jesús.

On tenim el cor? On tenim la vida?