25 d’octubre del 2010

DILLUNS DE LA SETMANA XXX DURANT L'ANY (II)

Sant Bernat Calbó, bisbe del nostre Orde

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè
Ef 4,32-5,8; Sl 1; Lc 13,10-17

Hipòcrites!

És la paraula que Jesús ens adreça avui. Som hipòcrites cada vegada que ens quedem en les prescripcions relatives i no posem davant de tot el regne de Déu que és enmig nostre.

El regne de Déu és enmig nostre quan som el poble sant, vivint com a fills estimats de Déu, essent compassius els uns amb els altres, i perdonant-nos com Déu ens ha perdonat en Crist.

Hem estat, o podem esdevenir foscor, si no estem en el Senyor. Si estem en el Senyor vivim com els qui són de la llum.

La presència de Jesús transforma la realitat: Jesús toca, imposa les mans i guareix.
Si som veritablement seguidors de Jesús, si som de la llum, ara ens toca a nosaltres transformar la realitat: tocar, imposar les mans i curar.

Hi ha massa ferides obertes en la nostra societat, en els nostres pobles, en les nostres famílies, en nosaltres mateixos, en el nostre interior.

Deixem que Jesús es faci present enmig nostre per poder esdevenir llum i ser instruments que transformin la realitat: curant les ferides obertes que hi ha entre nosaltres.

Senyor, per la intercessió de sant Bernat Calbó, concediu-nos que us cerquem per damunt de tot i ens esforcem a dilatar el poble dels qui creuen en vós. Que els monestirs siguin llum per il·luminar la nostra cultura, que puguin redreçar la nostra societat.