29 de setembre del 2016

SANT MIQUEL I TOTS ELS ÀNGELS

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè, prior de Poblet

«Ara és l’hora» de collir les figues que queden, però no és temps de quedar-se a l’ombra de la figuera. Ara ens cal posar-nos en moviment cap a l’encontre amb el Crist.

Perquè avui els àngels ens porten a la contemplació de les coses del cel.

«Ara és l’hora de la victòria del nostre Déu», per això, ens hem de preocupar de cultivar la nostra ànima. Sí, cultivar l’ànima amb tots els sentits al nostre abast per donar glòria a Déu, que això és la nostra tasca, el viure com a monjos.

Així podrem reconèixer el Fill de Déu en «l’hora del seu poder i del seu regne», l’hora que Crist governa, perquè per la seva sang tot el mal ha estat vençut. Per això, ara celebrem l’Eucaristia.

I si Déu, per la seva misericòrdia ens ha estimat tant, fins a la mort del seu Fill únic, ara és l’hora de part nostra, de dedicar-nos a ser instruments de la seva misericòrdia i estimar. Al capdavall això és la voluntat de Déu.

Ja sabem i tenim notícies i veiem que de moment «el gran Drac, la Serp Antiga, l’anomenat Diable i Satanàs, que desencamina tot el món», encara ronda per la terra.

Però hem de sortir de l’ombra de la figuera perquè els seus pàmpols ens impedeixen mirar més enllà. Cal veure més enllà i viure sense enganys diabòlics. Cal apostar per viure una vida de misericòrdia.

Així, donarem culte a Déu, vivint la vida senzilla de monjo, de cristià. I si donem goig a Déu per la nostra vida, segur que veurem els àngels de Déu, pujant i baixant. I més encara, podrem enfilar-nos amb el àngels cap al cel.

Sí, ara és bona hora perquè els àngels ens acompanyin cap a la veritat absoluta de Déu que és Pare, Fill i Esperit Sant.