8 d’octubre del 2017

DIUMENGE XXVII DURANT L’ANY (Cicle A)

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè, prior de Poblet

«No us inquieteu per res». Això sí, practiquem allò que l’Església ens ha transmès: La pregària, la súplica, la petició i l’acció de gràcies. Així: «el Déu de la pau serà amb vosaltres». Ens ho diu sant Pau avui, perquè puguem estar disponibles.

Cal estar disposat a treballar: Ara cal adobar la terra, ara retallar i esporgar aquelles velles branques, ara netejar les pedres, sense descuidar-se de res i sense tardança.

Posarem el major seny perquè tota la vinya estigui, tota ella sencera, preparada, perquè la casa del Senyor, la nostra comunitat monàstica, el nostre poble cristià, pugui viure la fe, l’esperança i la caritat.

Déu és qui ens guarda la vinya com la nineta dels ulls. I, cadascú de nosaltres hem de portar la vida de bons vinyaters, perquè els ceps donin raïms abundants.

El Regne de Déu és donat a qui el fa fructificar. Perquè Déu espera de nosaltres els fruits de justícia i de bondat.

Jesús el van matar a la creu, com a pedra rebutjada. Ara però, corona l’edifici de l’Església. Cadascú de nosaltres pel baptisme hem estat empeltats en Crist per a viure en ell, per ell i amb ell donant també el fruit bo de qualitat divina.

Tot ho rebem de Déu per Jesucrist. Jesús espera que donem fruits de veritat, de respecte, de justícia, de netedat, d’amabilitat, de bona reputació, de virtuositat i com a coronament de tot, fruits de pau.

La comunitat cristiana, els que som a la vinya que ara és l’Església: Donem fruit bo? És la pregunta que ens hem de fer avui.

A bé, no desesperem mai de la misericòrdia de Déu. Perquè aquesta pedra rebutjada que és Jesús ara premsa el raïm pel sagrament de la reconciliació per fer del fruit que som el millor vi de la pau i del bé.