25 de març del 2019

ANUNCIACIÓ DEL SENYOR

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè, prior de Poblet

Vine Àngel i explica’ns tot això. Perquè els ulls se’ns entelen i necessitem clarividència per creure, creure en un misteri tan gran, tenir certesa de l’existència de Déu, fiar-se completament a la voluntat de Déu, Déu que és amb nosaltres. Hi ha promesa. Hi ha senyal. Hi ha presència.

Cert és que hi ha una promesa. La promesa que Déu vol que tothom arribi al coneixement de la veritat i se salvi. Per això avui celebrem l’encarnació del Fill de Déu, Jesucrist, el Fill etern del Pare. Déu mateix es fa home perquè nosaltres puguem participar de la seva naturalesa divina. Jesucrist, que pel seu cos i la seva sang ens allibera de tot pecat.

Però, a la promesa de Déu, la gent demana un senyal. I el Senyor mateix ens dona un senyal: «La noia tindrà un fill i li posarà Emmanuel, que vol dir Déu-és-amb-nosaltres».

Ni vedells, ni bous, ni oblacions, ni sacrificis fan desaparèixer els pecats. Però, l’Esperit Sant ha vingut sobre Maria, i el poder de l’Altíssim l’ha coberta amb la seva ombra. Per això, el fruit sant engendrat ha nascut per salvar-nos de tot pecat. És fill de Déu, és Déu amb nosaltres. Aquest és el senyal.

Per Maria, en el nostre temps s’ha obert un espai per poder trobar-nos a la presència de Déu. Presència que ens ofereix Jesús, el nostre salvador. Perquè si Déu és amb nosaltres ja estem salvats. És la presència de Déu en Jesús que farà desaparèixer els nostres pecats.

És per voluntat de Déu que ha vingut Jesús a fer estada en els nostres cors. Ha vingut per alliberar-nos de la foscor del pecat i donar-nos llum per poder viure alliberats de qualsevol mal, viure en el compliment de la seva voluntat i tenir l’oportunitat així de ser salvats.

Per això, hem de demanar en la pregària aquest dies de recés: Beneïu-nos Senyor i que nosaltres rebem la benedicció de la vostra promesa. Parleu-nos i que nosaltres acollim el senyal de la vostra Paraula. Obriu els nostres cors perquè puguem esdevenir lloc d’estada de la vostra presència enmig del món. I que nosaltres com Maria acceptem la vostra voluntat i restem units a Vós per sempre més. Amén.