18 de desembre del 2010

ADVENT: Dia 18 de desembre

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè
Jt 13, 2-7.24-25a; Sl 70; Lc 1,5-25

No sóc dona. Però, en aquestes dues lectures d'avui hi ha la història de dues dones. Dues dones fidels, què són però estèrils, una cosa denigrant en aquella època.

No sóc dona. No podré experimentar el que sent una mare quan té un fill. Una mare que no tenia esperança en que això fos possible. Aquestes dues dones, per la gràcia de Déu tindran un fill de les seves entranyes estèrils de mare. «A Déu res no és impossible» (Lc 1,37).

L'alegria d'aquestes dones, avui ens ve a nosaltres. Perquè: Quin favor no ens ha fet el Senyor?

Samsó, consagrat al Senyor abans de néixer. Joan ple de l'Esperit Sant. Samsó allibera el poble del jou dels filisteus. Joan allibera el poble del jou de l'esterilitat, dels seus propis pecats, reconciliant-lo amb ell mateix, pares i fills.

Tot per preparar-nos la visita del Senyor a cadascú de nosaltres. A cadascú de nosaltres que som fidels; però, que tal vegada vivim sense esperança i això ens fa estèrils.

Per això, alliberats de les nostres esclavituds, dels nostres filisteus, dels nostres pecats, de les nostres esterilitats, esdevenim fidels com aquestes dues dones. I així, amb fe, amb esperança, podrem rebre l'amor del Senyor que ve. El Senyor Jesús ve a tocar-nos el cor del nostre amor.

Veniu, Senyor Jesús!