9 de desembre del 2010

DIJOUS DE LA SETMANA II D'ADVENT

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè
Is 41,13-20; Sl 144; Mt 11,11-15

«Qui tingui orelles que ho senti». Tenim orelles? Espero que si. Però, tal vegada no sabem escoltar. I, en aquest temps d'advent ens convé escoltar: «El Regne de Déu s'obre pas».

Tenim profetes com Isaïes que cada dia ens exhorta en la primera lectura. Avui Isaïes ens relata la manera d'actuar de Déu. Déu protegeix el poble d'Israel, el defensa, l'encoratja: «No tinguis por: jo t'ajudo».

Déu és misericordiós. No abandona el seu poble, l'escolta en la seva misèria. L'escolta i actua a favor dels més necessitats. Isaïes ens invita a contemplar: «Tot això és obra de la ma del Senyor». Sí, omple el desert de cedres, acàcies, murtra, oliveres, xiprers, pins i avets, perquè tothom se n'adoni de l'obra del Senyor.

Isaïes ens porta de la mà a contemplar l'obra del Senyor i el seu favor per tothom. Jesús ens mou a escoltar tot aquest moviment del Regne de Déu que ens ve a sobre.

Rentem-nos bé els ulls per poder contemplar les meravelles en què Déu ens afavoreix. Netegem-nos bé les orelles per poder escoltar les exhortacions del mestre amorós.

Aquests dies són per endreçar i preparar la casa, la nostra casa interior perquè l'hoste que ens ve tingui el seu espai vital i es quedi.

Veniu, Senyor Jesús!