21 d’abril del 2013

DIUMENGE IV DE PASQUA (Cicle C)

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè
Ac 13,14.43-52; Sl 99; Ap 7,9.14b-17; Jn 10,27-30

«Jo i el Pare som u», afirma Jesús. I aquesta unitat del Pare i el Fill amb l’Esperit Sant és la fe que professem, la fe que ens ha convocat a viure la vida monàstica, la vida cristiana, la vocació de cadascú de nosaltres en el seguiment de Jesús ressuscitat.

Com a criatures tots som fills de Déu. Podem dir que coneixem Déu. Podem afirmar la seva existència. Però, cal ser ovella per reconèixer la veu del pastor que ens guia cap al Pare.

Una veu ens ha exhortat, una veu que hem reconegut i l’hem seguida. Hem rebut la Paraula i hem reconegut la veu. Una veu que ens exhorta a seguir-lo amb llibertat i seguretat de vida per sempre. És Jesús qui ha mort i ha ressuscitat per tu i per cada ovella esgarriada, per endur-nos a les mans del Pare. Què més vols?

Vivim salvats en la mesura que vivim en comunió en la tessitura de la unitat del Pare i del Fill en l’Esperit Sant. Vivim per sempre en la participació del seguiment autèntic de Jesús.

«Jo els dono la vida eterna», diu Jesús. Ell ens dóna el seu cos i la seva sang com aliment per a la vida eterna. I així, no ens perdrem mai en el nostre peregrinatge «a les fonts on brolla l’aigua de la vida», en el camí cap a la plena comunió amb el Pare, perquè siguem u com Jesús i el Pare son u. Què més vols?

Cal reconèixer la veu de Jesús. On la podem escoltar? Val que coneixem Déu. Però, reconeixem Crist ressuscitat, en l’altre germà, en les persones que ens interpel•len amb els seus problemes, en els qui s’han quedat sense feina, en els esdeveniments de cada dia, en el treball o el lleure, en el culte, la litúrgia i la pregària, en el teu espai interior?

Realment el Senyor ha ressuscitat. Però, de veres reconeixes la seva veu? Volem rebre la paraula de Déu, per fer-nos dignes de la vida eterna? O no més volem sentir allò que ens interessa, per fer-nos indignes de la vida present? Cal estar oberts amb les orelles netes, ben netes, per escoltar la veu del qui és la Paraula de Déu.