18 de setembre del 2013

COMMEMORACIÓ DELS DIFUNTS DE TOTA LA FAMÍLIA CISTERCENCA MORTS D'UN ANY ENÇÀ

Homilia predicada pel P. Rafel Barrué

Déu està disposat a donar-nos-ho tot. Sobretot la vida eterna que desitgem avui per als nostres difunts. Una vida amb el seu Fill, punt de convergència de tota la humanitat. De fet ni la mort ni la vida no serà capaç d'allunyar-nos-en.

Tal vegada en la nostra vida ens volem allunyar de Déu. Tal vegada nosaltres mateixos som capaços d'allunyar-nos del Crist. Tal vegada la nostra saviesa ens cega la misericòrdia que Déu ens dóna per Jesucrist.

Què ens diu Jesús? Senzills, que siguem senzills. Perquè els senzills són els qui poden veure Déu. El senzill, el més simple, és el qui pot acceptar la revelació de Déu en Jesucrist. El complex en tot troba traves, recels, es mal fia. El senzill es fia. La seva fe el duu a acceptar de bon grat el jou lleuger del qui creu en Déu.

Perquè, atenció: el jou és lleuger sols per a qui accepta la voluntat de Déu. Per contra, es fa pesat i feixuc per a qui la refusa.

Cal ser senzills per acceptar el regne de Déu i els seus designis. El que fa i diu, el que ens vol revelar Jesucrist, ho podrem acceptar de bon grat si vivim senzills.

Recordem els nostres difunts. Uns hauran viscut com a senzills, altres com a més complicats. Per això, demanem a Déu Pare que per la seva bondat els accepti a tots com a senzills. Ells, cansats i afeixugats d'aquesta vida, que ara puguin trobar el repòs, i visquin en pau per sempre més. Amén.