29 de setembre del 2017

SANT MIQUEL I TOTS ELS ÀNGELS

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè, prior de Poblet

Mira! Veus el cel obert? Veus el Fill de l’home? Veus els àngels pujant i baixant?

Mirar, reconèixer, creure, veure, són les accions que hem de fer avui.

Netegem-nos els ulls del cor. En la nostra vida hem de mirar molt, obrir els ulls a la llum deífica. Estovar-nos d’aquesta realitat humana des del cor al cor de l’altre.

«T’he vist», li diu Jesús a Natanael. I ara a nosaltres Jesús ens mira, ens veu sempre, encara que vulguem amagar-nos sota la figuera, sota una aparença superficial. Jesús ens veu transparents i no podem amagar-nos.

De part nostra ens cal reconèixer la seva presència, reconèixer la presència de Jesús enmig nostre, en la nostra comunitat, en la nostra església, en la nostra societat, en la nostra vida, en el nostre cor interior, en aquesta Eucaristia en la qual partirem el pa i combregarem el seu cos per a la nostra vida eterna.

Natanael reconeix Jesús, el Fill de Déu. Nosaltres com a monjos, com a cristians, hem de reconèixer que Jesús viu, ara i ací, a la nostra presència.

Ens cal creure, creure molt en la presència de Jesús enmig nostre, «perquè allà on n’hi ha dos de reunits en nom meu», allí hi sóc, ens diu Jesús. Si creiem de veritat en aquesta relació tan estreta amb Jesús no tindrem mai cap por. La fe esvaeix qualsevol por.

I la fe ens farà viure per veure coses molt més grans. Veurem el cel obert i aquesta relació, aquesta comunicació dels àngels de Déu pujant i baixant sobre el Fill de l’home.

Obrim tots els nostres sentits, per poder cantar en la nostra vida «a la presència dels àngels» i veure el Senyor.