23 de desembre del 2016

FÈRIA PRIVILEGIADA D’ADVENT

Homilia predicada pel P. Rafel Barruè, prior de Poblet

Déu ens salva. El temps va complint-se. Elisabet té un fill. Veïns i parents emocionats la felicitaven, això havia estat cosa del Senyor.

El do del fill, és el fruit de l’amor fidel del Senyor. Per això, aquest nom: «S’ha de dir Joan». Que vol dir: El Senyor és favorable.

El temps va complint-se en la nostra història. I, el Senyor també ens fa el seu favor. També ens envia missatgers que preparen el camí, l’encontre amb el Crist.

De vegades no ens n’adonem, però tota persona que tens al davant t’interroga, et provoca, t’interpel·la, et dóna un missatge que et qüestiona.

Et qüestiona, el teu tarannà, el teu comportament, la teva fe, el teu afecte, els teus defectes, la teva vida i com la vius.

Com la mà del Senyor era amb Joan, com a missatger, també els altres et fan de missatgers, per veure si els tractes com el Crist. Perquè en definitiva els altres et preparen el camí perquè et qüestionis la teva cultura hedonista en què vius. I així, deixant la vida acomodada puguis sortir a rebre l’Emmanuel, el Déu que és amb nosaltres, i que ve a salvar-nos en el nostre temps.