29 de gener del 2012

LA CARTA DE L'ABAT

Estimat Cristian,

Gràcies per la teva carta. Molt interessant. Posa de relleu una vida, la teva, que es va orientant, des dels teus 30 anys, a un servei generós als altres, sobretot cap als joves, que necessiten avui dia tenir referències clares i exigents que els ajudin a ser ells mateixos en una maduració humana i religiosa de la seva persona. Em dius: «On més veig el reflex de la seva brisa —de l'amor del qual em sento ple— és en la tasca que faig amb els joves: Des de fa anys, em trobo amb joves que s'acosten a mi per preguntar qüestions sobre Déu. Per a mi no són molts, i mai són suficients, però la veritat, sense voler pecar de supèrbia, molts, escoltant, emprenen el camí de Déu, el camí de la pregària, el camí de l'Església, el camí de la fe, i, el dia d'avui, on vesso la meva passió més gran per Déu és en l'ajuda, per tal que el jove es trobi amb Ell, que comprengui que Déu l'estima, que Maria ens agafa de la mà i que junts ens porten al Pare. Que aquest camí és segur i fiable i que la felicitat en aquest món certament no els la garanteixo, però sí en l'altre».

Cristian, aquesta brisa de l'amor de la qual et sents ple és el que et dóna una força en la teva vida de servei a altres. Jo diria també: el que et dóna autoritat. I l'autoritat és una paraula que té una relació íntima amb la capacitat d'engendrar, de donar nova vida.

És el que fa Jesucrist en el seu ensenyament. «Per això els jueus quedaven sorpresos de la seva autoritat. La seva manera d'ensenyar amb autoritat era nova». Jesucrist transmetia paraules de vida i de veritat. Perquè Ell estava sempre mogut per l'amor del Pare. I l'amor sempre porta el segell del servei. A través del servei d'amor som capaços d'engendrar vida nova, i noves esperances.

I la vida cristiana és obrir-nos i deixar que l'ensenyament d'aquest Jesucrist ens il·lumini, que les seves paraules omplin el nostre cor. I des d'aquí deixar que es vessi des del cor l'aigua viva d'una vida nova, d'una fe que pot saciar la set d'altres, com poses de relleu en la teva carta.

Cristian, estima i cuida aquest servei als joves. Sigues generós sempre en aquest servei amorós. Des d'un cor en plenitud. I arribarà el moment en què et sentiràs centrat del tot en el Déu que cerques, i que avui t'està ja beneint.

No deixis de contemplar el silenci de Santa Maria. Ella sempre té a la falda el Fill. I des d'ella la nostra mirada llisca sempre cap al Fill.

Que en el silenci de Santa Maria escoltis sempre la Paraula del seu Fill. Una abraçada,

+ P. Abat